El curs de pedra seca, a l’equador del primer mòdul

a Ordino

Després d’una primera i exitosa jornada teòrica a Cal Pal, els participants del curs de pedra seca van poder posar en pràctica al llarg del segon dia les tècniques més destacades d’aquest tipus de construcció.  Al llarg d’aquest segon dia de curs, que va tenir lloc el divendres 7 de juny, la primera pràctica constructiva del curs es va centrar en la restauració d’un  mur de propietat per tal d’introduir-se a la tècnica constructiva de la pedra seca i a l’organització de l’obra. La pràctica, a càrrec del marger i artesà de la pedra seca, Roger Solé, va reunir a un ampli ventall de professionals de diferents àmbits (arquitectes, constructors, guies de muntanya, banders, paisatgistes…), que van aprendre de primera mà bon parta de les tècniques d’aquesta construcció.

curs pedra seca andorra

A la tarda, els participants del curs van poder assistir a la xerrada teòrica que va tenir lloc a Cap Pal sota el títol “Tipologies constructives, les eines de disseny i catalogació d’elements singulars. La pedra seca a Andorra. Què és autèntic i que no ho és?”, a càrrec del Tècnic de Patrimoni, historiador i especialista en arquitectura vernacular David Mas.

Durant les següents jornades, previstes per als divendres 14 i 21 de juny, es continuarà amb pràctiques de reconstrucció, s’iniciarà un mur de pedra seca i es farà familiaritzar a la cinquantena d’assistents amb les eines i els mecanismes d’aquest tipus de construccions. El segon mòdul del curs tindrà lloc a la tardor.

Mes informació sobre la formació: Clic aquí

Cerca