Andorra participa en la segona edició de la Setmana de la pedra seca

Del 19 al 28 de novembre de 2021

Per segon any consecutiu, Andorra celebra la Setmana de la pedra seca, una iniciativa creada per ColaboraXPaisatge, un projecte coordinat per l’associació catalana ADRINOC. La setmana vol fer visible i posar en valor la importància del patrimoni de la pedra seca als Països Catalans. Aquesta celebració es fa també coincidint amb el 3r aniversari de la declaració, per part de la UNESCO, de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

pedra seca

Per apropar a la població els secrets de la pedra seca a Andorra, el Departament de Patrimoni del Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra, conjuntament amb Cal Pal, han organitzat tota una sèrie d’activitats gratuïtes per a tothom que s’allargaran del 19 al 28 de novembre.  La primera d’elles és un concurs de fotografia, “L’art de la pedra seca a Andorra’, a la xarxa social d’Instagram de Patrimoni Cultural (@patrimoniculturalandorra). Al concurs hi pot participar qualsevol persona que ho desitgi. A més, durant aquests dies, el vestíbul del Ministeri de Cultura (antic Hotel Rosaleda) exposa les fotografies dels guanyadors de l’edició passada, juntament amb una exposició itinerant que recorre diversos centres educatius del país amb la finalitat de fer arribar a l’alumnat de secundària la importància del patrimoni de la pedra seca a Andorra.

pedra seca

A més, Cal Pal oferirà el 25 de novembre a les 18.30 dues conferències i un debat entorn del futur de la pedra seca, l’arquitectura tradicional, amb l’objectiu també de veure com treballen altres països la conservació i divulgació de la pedra seca. Aniran a càrrec del president de l’Associació d’Artesans Constructors en Pedra Seca, Édouard Duterte, i l’arquitecte català Oriol Roselló, especialista en arquitectura tradicional contemporània i cofundador de Bangolo (estudi expert en l’ús de tècniques tradicionals).

L’última de les activitats serà una caminada pels Prats d’Encodina, a El Serrat (Ordino), on els participants podran visitar algunes de les construccions de pedra seca recuperades en l’últim Curs d’artesans de la pedra seca.

Recordem que totes les activitats son gratuïtes, però algunes d’elles requereixen inscripció prèvia.

Cerca